U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/60

Banen om van te genieten

Datum bericht: 13-02-2018
 

Stoppen mensen nu met hun baan door het werk of door hun baas.

Bij een vervelende leidinggevende zullen mensen natuurlijk eerder vertrekken. Maar als een organisatie goed investeert in managers en medewerkers kan er ook een andere oorzaak te vinden zijn.

Dan ligt het meer aan het werk. Medewerkers vertrekken dan omdat het werk niet leuk was, hun sterke punten niet gebruikt werden en ze niet groeiden in hun carrière.

 

Leuker werk

De meeste bedrijven ontwerpen banen en plaatsen er vervolgens mensen in. De beste managers doen soms het tegenovergestelde: wanneer ze getalenteerde mensen vinden, staan ze open voor het creëren van banen om hen heen.

 

Bij metingen blijkt nu dat  deze medewerkers hun werk leuker vinden (31%), hun sterke punten vaker gebruiken (33%) en hebben (37%) meer vertrouwen dat ze de vaardigheden en ervaringen opdoen om in hun loopbaan te ontwikkelen.

 

Dit belicht drie belangrijke manieren waarop managers de potentie van hun medewerkers beter kunnen benutten:

  1. hen in staat stellen het werk te doen dat ze leuk vinden
  2. hen te helpen hun sterke kanten te ontwikkelen
  3. een loopbaanontwikkeling die rekening houdt met persoonlijke prioriteiten.

 

Talent inbrengen

Vaak zoeken we naar manieren om je eigen talent, passie in onze banen kwijt te kunnen. Managers kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontwerpen van motiverende, zinvolle banen, en houden op deze wijze de betrokkenheid van de medewerkers hoog.

Managers kunnen hier nog meer invulling aan geven. Door hun medewerkers in te zetten buiten hun comfort zone, in andere rollen. Vaak worden verborgen talenten ontdekt, talenten die de medewerker zich ook niet bewust was en voor beide partijen een meerwaarde geven. 

Belangrijk blijven altijd de mogelijkheden te ontwikkelen (leermogelijkheden), zingeving (het doet er toe) en een goede balans werk en privé.

Wanneer een manager hier invulling aan geeft, krijg je een betere baan en een grote medewerker betrokkenheid, zowel persoonlijk als in het team.

 

 

Met andere woorden, als uw beste werknemers niet betrokken zijn, zullen ze net zo snel uw organisatie verlaten als uw werknemers die prestatieproblemen hebben en niet tevreden zijn.

 

 

Betrokken

Alleen op basis van prestaties weet je niet hoe betrokken een medewerker of teamlid is. Betrokkenheid verhoogt de prestaties, maar je beste mensen presteren mogelijk goed, zelfs als ze zich ellendig voelen. Managers maken een fatale fout als zij veronderstellen dat hun toppresteerders veilig met rust gelaten kunnen worden.

 

 

 

Medewerkers met een goede fit, hoge betrokkenheid en 10+ jaar bij een organisatie - domineren de prestaties. Ze presteren 18% hoger dan de gemiddelde werknemer en 35% hoger dan een werknemer die alle drie elementen mist.
Hoewel het concept eenvoudig is, heeft slechts 5% van de werknemers de juiste fit, hoge betrokkenheid en meer dan 10 jaar bij dezelfde organisatie.
 

ValID®

We zijn allemaal uniek. ValID® laat zien waar je talenten liggen, hoe je ze kunt inzetten. Ook op welke wijze je jouw talent kunt ontwikkelen, persoonlijk en in je team. Door kennis van je kernwaarden en communicatievoorkeur, kan je beter richting geven aan je eigen doelstellingen, groei en vitaliteit.

 

Vrij naar: Lori Goler, Head of people at Facebook, Janelle Gale, Head of HR Business Partners at Facebook, Brynn Harrington, People Growth Team at Facebook, Adam Grant, prof at Wharton and author of Originals and Give and Take. Ben Wigert - Lead Researcher, Workplace Management Practice, bij Gallup.

 
<-- Terug