U bevindt zich hier: /blog/details/blogId/63

Wie maken of breken de cultuur van uw bedrijf

Datum bericht: 17-05-2018
 

Elke werkgever wil werknemers die zich thuis voelen bij hun organisatie, omdat die werknemers elke dag hun best doen. Die werknemers voelen zich bevoegd om alles uit te voeren, risico's te nemen en zichzelf optimaal te voelen.
Dat soort diepe verbondenheid komt tot stand wanneer een organisatie een cultuur koestert die werknemers helpt zich op één lijn te voelen met het bedrijf, elke dag, door elke ervaring op het werk.


Organisatiecultuur wordt gecreëerd door de ervaringen die werknemers hebben met het bedrijf en de interpersoonlijke momenten, de dagelijkse contacten die werknemers met elkaar hebben.


Invloed op de cultuur
Er zijn vier groepen in de organisatie die een grote invloed hebben op de cultuur, die de cultuur opbouwen of breken. Dat zijn de mensen die de organisatie vertegenwoordigen:

 

 1. Leiderschap maakt de cultuur mogelijk.
  Leiderschap creëert de visie voor cultuur, maakt er een prioriteit van en geeft het voorbeeld dat iedereen kan volgen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van voldoende middelen voor initiatieven die de cultuur opbouwen en verantwoordelijkheid creëren.

 

 1. Ondersteunende teams faciliteren de cultuur.
  HR, financiën, juridische en analytische teams maken beleid, procedures en programma's om de visie van leiderschap voor de cultuur tot leven te brengen.

 

 1. Rolmodellen of succesvolle medewerkers stimuleren de cultuur.
  Deze ‘helden’ worden misschien niet formeel geïdentificeerd binnen de organisatie, maar ze zijn er wel. Zij zijn de beïnvloeders en veranderaars, ze zorgen voor een olievlek reactie.

 

 1. Management levert de cultuur.
  Elke dag, op elk moment, zijn managers verantwoordelijk voor 70% van de medewerkerbetrokkenheid en hebben ze dus noodzakelijkerwijs invloed op hoe medewerkers de cultuur ervaren.

 

Wanneer deze vier groepen op één lijn liggen, kunnen ze een gevoel van verbondenheid en betrokkenheid met elk individu mogelijk maken.
Maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van elk individu in een organisatie om hun deel te doen. Medewerkers zullen er zelf voor moeten kiezen zich te committeren aan, betrokken te zijn bij en deel uit te maken van de cultuur van de organisatie.

 

 

 

Samenhang
De rollen van deze vier groepen zijn onderling afhankelijk. Als een groep faalt, zullen de anderen beperkt zijn in hun succes.
Heeft leiderschap de gedragsverandering effectief mogelijk gemaakt? Worden de succesvolle medewerkers ingezet? Zonder

deze ondersteuning heeft de manager het veel moeilijker om te leveren.

 

Belangrijk is het om de waarden die de basis zijn van de cultuur te kennen en hoe deze door het management, leidinggevenden en succesvolle medewerkers uitgedragen worden. ValID® biedt hierin kennis en inzicht.
 

 

Vrij naar:
4 Groups Will Make or Break Your Company’s Culture – April ’18.
Jake Herway is een expert op het gebied van cultuur en verandering bij Gallup. Jane Smith heeft bijgedragen aan Jake’s originele artikel.

 
<-- Terug