U bevindt zich hier: /programma

 

 

Organisatie

De cultuur van de organisatie wordt sterk bepaald door het management. Succesvolle leiders instrueren, motiveren en inspireren hun medewerkers. Vertrouwen, samenwerken en sturen op verantwoordelijkheid zijn essentiële kenmerken hierbij. Zij verbinden medewerkers met elkaar en de organisatie met de klant. Het is de verantwoordelijkheid van managers om goed inzicht te hebben in hun eigen waarden om zo hun persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen en de voorbeeldfunctie vorm te geven.

Het ValID® systeem biedt de unieke mogelijkheid om zowel persoonlijke- als teamontwikkeling en de cultuur (wo. werksfeer) te ondersteunen ter verbetering van de resultaten. Tevens kunnen wij het beeld naar de toekomst zichtbaar maken.

Vanuit deze aspecten kan je werken aan je missie, visie of intentie, leiderschap ontwikkeling, professionalisering, teamontwikkeling en individuele trajecten.  

Zie onderstaande figuur voor mogelijke stappen tijdens het proces.

 

Waardebewust werken

Bij waardebewust werken is de rol van het management cruciaal. Onze aanpak met ValID® geeft kennis over huidige waarden van je team/afdeling. De uitkomsten van de vragenlijsten leveren een gemeenschappelijk begrippenkader en taal op. We gebruiken deze uitkomsten als een startpunt voor een proces waarin medewerkers meer oog krijgen voor elkaars waarden (passie) en kracht. En de waarden van de organisatie. De manager en het team maken afspraken over samenwerking, elkaar aanspreken en toetsing hierop. Dit is het begin van waardebewustwerken.

De volgende fase is om van daaruit de medewerker betrokkenheid te stimuleren en te ontwikkelen. Deze twee laatste aspecten zijn de basis van innoverende teams, het vergroten van talent en kennis.

Zie onderstaande figuur voor mogelijke stappen tijdens het proces.

 

Team Optimalisatie

Afhankelijk van het team - een MT, projectteam of anders – zal men totaal andere vragen en doelen hebben. Dit zijn de stappen die we in grote lijnen zullen doorlopen.

 

Waarden worden gezien als een moreel kompas.

 

Dus in tijden van grote druk is het erg prettig als de teamleden elkaars waarden en kracht kennen.

 

Soms weet je van grote projecten niet hoe de afloop eruit zal zien. Dan is een kompas en onderling vertrouwen een krachtige basis.

Logo